Múszaki vizsgáztatás - Nagymaros
Bejelentkezés!70/621-1244

Műszaki vizsga Nagymaroson

Időpont egyeztetés szükséges, melyet megtehet személyesen vagy telefonon.

Jármű kategóriák:

  • Személyautó
  • Személyautó összkerékhajtással
  • Kisteher (3,5T-ig)
  • Kisteher összkerékhajtással (3,5T-ig)
  • Utánfutó (fékkel, fék nélkül)
Műszaki viszgáztatás Nagymaroson térkép

Nagymarosi telephelyünk elérhetőségei

Nagymaros, Váci út 149. (volt Opel szalon)

Nyitvatartás:
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

27/594-040
70/621-1244
nagymarosikft@gmail.com

Műszaki viszga centrum | Nagymaros | Vác - Vámosmikola

Vámosmikola a Börzsöny nyugati lábánál fekszik, az Ipoly bal partján, Szobtól 20 km-re északra.

Délről Nagybörzsöny, északról Perőcsény, nyugatról pedig Ipolypásztó, Ipolybél és Ipolyszakállos községekkel határos. Nyugati határát (mely egyben államhatár is Szlovákia felé) az Ipoly alkotja. Keleten területe a Börzsöny külső pereméig nyúlik (Vár-bükk, 743 m).

Vámosmikolán keresztülhalad a Szobot (20 km) Parassapusztával (17 km) összekötő 1201-es út, melyről a község területének szélén ágazik el a Tésára (8 km) vezető 12 114-es számú mellékút. Az Ipoly híd és közút a 2,5 kilométerre lévő Ipolypásztó felé újjápítés alatt áll.

A Vámos előtag arra utal, hogy a település vámhely volt. A szájhagyomány szerint egy Mikola nevű vámszedőről kapta nevét, más változat szerint Salgóvár Mikola nevű ura szedett vámot erre.

A közeli Istvánmajorban szkíta temetőt tártak fel. 1075-ben említik először. A középkorban környékén számos település (Orsán, Kürt, Novák, Pusztafalu) volt, melyek azóta elpusztultak. 1419-ben vásárhely és mezőváros volt, a lévai vár birtoka. A 17. században az Esterházy-család birtoka lett. Ekkoriban német és zsidó lakosságot is betelepítettek.

Vályi András szerint: Mikola. Vámos Mikola. Elegyes falu Hont Várm. földes Ura H. Eszterházy Uraság, lakosai katolikusok, fekszik Ipoly vize mellett, határja jó, vagyonnyai külömbfélék.[3]